Novi Vinodolski in Riviera Vinodolski

MESTO NOVI VINODOLSKI je zibelka turizma tega dela Hrvaške obale. Od 1878 leta in gradnje prvega hotela, se je razvilo v turistično in kulturno središče RIVIERA NOVI VINODOLSKI, katera danes nudi gostu vse prednosti sodobne turistične ponudbe. Gostom nudimo kristalno čisto morje, 4km raznovrstnih plaž, urejene planinske in bike steze, razgledne točke,promenade, labirinte v naravi,vinograde. Za vas je tu tudi potapljaški center, razni športni objekti, zunanji in notranji bazeni, zabava na morju, kot tudi strokovna pomoč za vaše aktivnosti. Blaga mediteranska klima z obiljem sončnih dni, obogatena z svežim gorskim zrakom neposrednega gorskega zaledja, bodo blagodejno vplivali na vaše zdravje.

RIVIERA NOVI VINODOLSKI vas na vsakem koraku pripelje v kontakt z ostanki RIMSKE KULTURE, dediščine FRANKOPANA, v čigar mestu je 1288. leta sprejet VINODOLSKI ZAKON in stene Pavlinskog samostana. Tu so cerkva Sv. Filipa in Jakova, cerkvica na otočku Sv. Marina, hiša književnika in politika MAŽURANIĆ. Mesti muzej, mestna galerija » Turnac «, knjižnica in čitalnica vam omogočajo srečanje z bogastvom artefaktov kulturno zgodovinske dediščine, kot tudi vpogled v sodobnih del.

OTOK SVETI MARIN
Otok Sveti Martin je oddaljen 205m od vzhodne obale Novega Vinodola. Na otoku se nahaja cerkvica Svetega Marina, ki datira iz obdobja gotike. Cerkev z otokom naredi okolico celotno in nekako predstavlja simbol mesta.

Na otoku je osem klopi,katerih usmerjenost je reverzibilna proti cerkvi in morju, v zaporedju smeri značilnih vetrov tega podnebja. Sprejemnik na otoku označuje našo bogato ribiško zgodovino.

MESTNA PLAŽA
Na mestni plaži so na voljo različne športne aktivnosti, na primer vožnja z vodnim skuterjem in padalom. Vaši otroci pa se lahko zabavajo na otroškem igrišču.